Om oss....

Kauko, Petra & Clara.

September 2010.

 

Vi gifte oss den 27 januari 2007 :-)

Diplomering godkänd 

2009-04-23 

Hej & välkomna hit till vår hemsida! 

Vi som har S*Cederskogens Norsk Skogkattuppfödning heter Petra & Kauko, vi bor i Tollarp som ligger en bit ifrån Kristianstad i Skåne.

Hur allt startade

Innan vi köpte vår första skogis så hade vi 2 hundar, en huskatt vid namn Tintin och en ns 22 europé vid namn Mumindalens Silver Prinsessa.

Vår första skogkatt hette S*Fridalas Cedrus, han föddes 2006 hos S*Fridalas och var blåtigre till färgen. Han var precis allt vi kunnat önska oss. Kelig, pratig, social, vacker & alldeles underbar! Så från den dagen har det varit självklart att det är skogis som gäller för oss! Å fler har det ju blivit genom åren.

I september 2008 fick vi ett efterlängtat tillskott i familjen med födslen av vår dotter! Clara besäkte inte mindre än 20 kattutsställningar runt om i Sverige & Danmark tillsammans med oss under sitt först levnads år.

I december 2011 lämnade vår då 10,5 år gamla Schäferhund Trebökens Catja oss.  Det är med stor saknad vi minns all glädje som Catja givit oss genom åren.. 

I november 2013 fick vi ytterligare ett efterlängtat tillskott i familjen med födslen av vår son Hugo.

 

Uppfödning

Efterhand som intresset för rasen växte, växte också intresset för avel. Så i slutet av 2006 började funderingarna på att registrera stamnamn. Sen blev ju den stora frågan vilket stamnamn vi skulle ha.... efter otaligt med ideer så enades vi om att katteriet skulle heta Cederskogens & i januari 2007 fick vi vårt stamnamn S*Cederskogens registrerat!

Stamnamnet kommer från vår första skogis S*Fridalas Cedrus som betyder just Ceder. Att det sedan blev "skogens" föll sig ganska naturligt eftersom cedern är ett träd & att vi sedan föder upp just skogkatter.

Eftersom vårt intresse för rasen, utställning, avel -ja, ALLT! startade med just Cedrus så ville vi att Cedrus skulle bli en del av vår uppfödning. Men vi hade redan då insett att vi inte skulle hinna få några avkommer efter Cedrus innan han blev kastrat. 

Så med stamnamnet lät vi Cedrus bli en del av vår uppfödning för alltid!

 

/Petra & Kauko

Klicka på texten nedan för att komma till respektive bildgalleri: 

Familjens bildgalleri ->

Catjas egen sida ->

Pojkarnas kattgård ->

Nya kattgården->