S*Cederskogens Nyhetsdagbok!

Nytt & uppdaterat i augusti...

2011-08-30

 


2011-08-31

Greta & Zixtens pojke 2 veckor..

Nu finns det bilder på honom också :-) Se de här->

Under helgen som gick var vi på utställning i Borås.. Med oss hade vi Digitalis & vår nya tjej Ruby. På plats var också Ida från vår senaste kull också förståss Hekla! Å man kan väl lungt säga att detta var en helg som bjöd på både glädje och stor besvikelse.. :-) :-(

Digitalis bjöd som alltid på show hos domaren och visade alla hur underbart hon tycker det är med utställning ♥ Det är verkligen en fröjd att ha henne med sig :-) Hon fick en fin bedömning på lördagen av Charles, och fick HP med glädje :-) Eftersom det inte var tillräckligt med katter blev det inget BIV, hon blev också hans nominering till panelen :-)) Sen i panelen fick hon se sig slagen av S*Cederskogens Heta Hekla, JW som blev BIS-vuxen hona :-))) GRATTIS Cecilia & Thomas!!

På lördagen var Digitalis dotter Ida på plats med sin duktiga matte Carola för deras andra utställning i karriären.. Tack Carola för att du tar så väl hand om Ida och visar henne så otroligt fint på utställningarna ♥ Ida blev ex1 i klassen i konkurrens av en vacker tjej :-) I BIVet stod det slutligen mellan henne och en fin hona i klass 3, BIVet gick med all rätt till den vuxna honan! Sedan blev Ida Charles nominering i klass 12, i panelen blev det oavgjort mellan Ida och S*NC's Angie. Skilje domare avgjorde och röstade på Angie, GRATTIS Helle & Susanne!

Ruby tog sin första utställning med ro :-) Hon skötte sig fint under bedömningarna och lekte avslappnat, hon blev Ex2 båda dagarna mot S*NC's Angie.. Vi hade ju klart hoppats på en ex1 till henne under helgen så vi kunde ta henne med oss till SW.. MEN så blev det ju inte :-( Så något Uppsala blir det tyvärr inte utan två ABS:ade katter i programmet istället..

Det får bli allt för denna gången..

//Petra


2011-08-30

J-kullen 6 veckor...

Nu äntligen finns det 6 veckors bilder på J-kullen!! Se de här->

Bilderna är tagna igår.. Då tog jag även bilder på Greta & Zixtens pojke som blivit 2 veckor. De kommer imorgon :-)

//Petra

Jasper


2011-08-28

Välkommen till oss Ruby...

Vi har fått efterlängtat tillskott i familjen vid namn Ruby av Härjedalen <3<3<3

Ruby kommer från Tyska Munchen och flyttade till oss för snart 2 veckor sedan :-)) Ruby gick verkligen rakt in i huset helt oberörd! Hon är väldigt trygg, social och lekfull <3<3 Hon är en tjej med bra vikt, 3 månader gammal så vägde hon 2180gram!!

Ni hittar mer bilder och info på hennes sida. Här->

Stort TACK Alex och Rüdiger för att vi fick förtroendet att ta hand om denna underbara prinsessa!!

 


2011-08-23

En ängel är född...

Igår tog vi det sorgliga beslutet att släppa taget om vår lilla flicka i K-kullen och låta henne få vandra vidare till änglarna.. :-( Nu lyser det en stjärna lite extra klar på himlen Sov gott lilla vän... 

Usch, det är vid dessa stunderna det inte är så kul med uppfödning.. Baksidan av all glädje :-(

Nu får vi istället se framåt och glädjas åt den vackra pojken som Greta & Zixten har gett oss ♥♥

Krama om varandra

//Petra

 


2011-08-21

J-kullen 5 veckor..

Vilka små busungar vi har här hemma nu ♥♥♥ Fem underbara små troll som blivit 5 veckor nu!! Det är verkligen fullt ös nu, för att sedan nästa stund bli alldeles tyst och stilla.. Det tar på krafterna att upptäcka :-)

I går flyttade de från den "lilla hagen" till den "stora hagen". Alla är nu duktiga på att gå på toalådan och alla äter mer och mer "riktig" mat..

Se 5 veckorsbilderna här->

Bilder på K-kullen som blivit 1 vecka kommer senare idag... Får väl se om vi har spånat klart på namnen då också eller om vi väntar tills nästa vecka ;-))

Idag bär det av till sommarland tillsammans med familjen, för en härlig och lekfull dag :-)

//Petra

Clara snart 3år

Jasper säger "high five"

"lilla hagen"


2011-08-14

Äntligen är K-kullen här...

Den är liten men naggande god, vår K-kull med en pojke & en flicka 

Greta födde mitt i natten mellan lördag och söndag. Hon tar väl hand om sina småttingar och myser mycket tillsammans med de i boet :-)

Nu finns finns det bilder på de! Se de här->

//Petra

 

 

2011-08-13

J-kullen 4 veckor imorgon..

J-barnen blir 4 veckor i morgon men redan nu finns det nya bilder här på dem! Se de här->

Ännu så väntar vi på Gretas kattungar... Hon har mycket förvärkar men är ännu lugn så vi får väl ha lite mer tålamod innan vi får se dem :-)

På grund av detta har det inte blivit någon utställning för vår del.. Men men vi får väl hoppas på lite resultat här hemma istället ;-))

//Petra

Greta

Sötaste Jasper

Inget är som väntans tider.... suck!


2011-08-07

J-kullen 3 veckor...

Nu har kattungarna i vår J-kull blivit 3 veckor!! De har också fått sina namn nu :-)

Nya bilder finns nu ute på dem. Se de här->

I veckan som kommer föds vår K-kull... Såååå spännande och se vad som döljer sig i Gretas lilla mage ♥ Hon har ökat lite mer än 1 kg sedan hon och Zixten hade sitt kärleksmöte :-) Jag gissar på att kattungarna föds på onsdag eller torsdag..

Till helgen ska vi på utställning i Helsingborg :-) Jag har anmält Digitalis dit men jag hade önskat att hon hade hunnit sätta lite mer päls.. Men men så är det.. Hennes dotter Izzy kommer att ställas under söndagen. Vi ser i alla fall fram emot en trevlig utställningshelg :-)

//Petra

 

Charmören Jim