S*Cederskogens Nyhetsdagbok!

Nytt & uppdaterat i juli...

2011-07-31


2011-07-31

J-kullen 2 veckor..

Kattungarna i J-kullen har blivit 2 veckor! Nya bilder ligger ute.. Se de här-> Alla fem mår bra och ökar fint i vikt :-) Tycker att alla fem utvecklas väldigt fint

Greta's mage den växer för varje dag nu... Denna sista veckan har hon ökat 305 gram. Men ändå tycker jag inte att hon har så stor mage ännu.. Hmm.. Det är ca 1,5 vecka kvar tills det är dags nu :-) Ska bli spännande och se vad som döljer sig där inne!! Tror inte det är så många kattungar.. Vågar mig knappt på en gissning ;-) Kanske 3-4st?!? eller..?

Nåja det är tur det inte är så långt kvar nu ;-))

Hekla har varit på utställning i Norge under helgen. På lördagen fick cert, BIV, NOM & en röst! Så i med det Certet kan hon numera titulera sig International Champion, på söndagen fick hon sitt första cert för nästa titel! JÄTTE GRATTIS till fina resultat Cecilia & Thomas!!! Utställningsresultaten är uppdaterade->

Hörde på vädret ikväll att det skulle bli SOL & lite VÄRME här omkring under veckan som kommer!!!! Jag säger bara ÄNTLIGEN!!! Så om solen verkligen kommer, tar jag datorfritt och bara lapar all tillgänglig sol!!!!

Ha det bäst och njut av sommaren

 

2011-07-24

Kattungarna redan 1 vecka!!!

Tiden springer iväg nu när man har semester... Kattungarna i J-kullen har hunnit bli 1 vecka :-) Nya bilder finns nu, se de här-> Hela familjen mår bra, kattungarna växer bra och utvecklas fint Namnen har vi spånat på en del men ännu är vi inte helt klara med det... Det blir i alla fall en Juvel, Järn, Jord och ..... tja Jod, Jon, Jadeit eller Jaspis?!? Vi suger nog på den karamellen ett tag till :-) Alla förslag och tips mottages tacksamt :-)

Så har vi glädjande nyheter :-))) Greta & Zixten väntar smått i augusti *jätte glad* Detta ska bli super spännande!! Jag har väntat lite med att lägga ut något då jag ville vara 110% säker på att hon verkligen var dräktig. Hon har hela tiden visat tydliga tecken på att vara dräktig förutom att hon inte ökat så mycket i vikt... Men nu har hon fått en liten mage och ökar stadigt i vikt så jag är helt säker :-) Se mer under väntad kull->

Idag var jag med Digitalis & Cicero i Helsingborg för att HCM-testa dem och deras såg normala ut :-))

//Petra

 

Så måste jag ju dela med mig av denna vackra bilden som jag fick från S*Cederskogens Ida Indiums matte Är hon inte vacker?! Tusen tack för den vackra bilden Carola :-)

S*Cederskogens Ida Indium, 4,5 månader


2011-07-18

J-kullen är född :-)

Sent i går kväll födde Piri-Piri vår J-kull :-) Fem fina kattungar!! Jag fotograferade de först i morse och nu ligger bilderna ute. Se de här->

Vi fick verkligen full utdelning när det gäller färgfördelningen i kullen.... Trots att vi inte trodde på så stora chanser till så stor variation! Vi visste ju redan innan att alla skulle bli mönstrade då Cicero inte bär på omönstrat och båda är tabby så det kunde ju bara bli det ;-) Sen fanns det ju chans att det kunde komma någon utan vitt och även någon mer höggradigt vit eftersom det finns bakom föräldrarna. Men att vi skulle få en av vart trodde vi inte :-))

//Petra

Redan hög svansföring :-) Hane nr 3, n 0922


2011-07-08

VÄNTAN.....

Nu har det gått ett tag sedan jag skrev något här… Känns som att det blir lite så när ett gäng kattungar flyttat. Allt är så intensivt med täta uppdateringar av hemsidan under deras uppväxt, så man behöver lite tid ”offline” för att hitta lusten igen..

Vi har däremot fått flera härliga rapporter från I-kullens nya härliga hem. Det värmer gott ska ni veta :-) TUSEN TACK för alla rapporter och härliga bilder!!

Ida var först ut på utställning från I-kullen :-) Redan den 19 juni på Elfsborgskattens utställning i Alingsås! Hon fick en fin bedömning och blev ex 2, Grattis Carola :-) Också S*Cederskogens Heta Hekla var på den utställningen, hon fick CACIB, BIV, NOM & Best In Show med alla rösterna!!! WOW!! JÄTTE GRATTIS fam. Gylling :-))) Sen var hon stoppad i Sverige till söndagens utställning, så nu får hon åka utomlands..

Förra helgen var jag på utställning i Trelleborg. Då fick jag återse Ivar & Izzy från I-kullen *härligt* Båda två har utvecklats jättefint & fick fina bedömningar!! TACK för att ni gjorde det möjligt att ställa ut Ivar & Izzy :-) Sidan med utställningsresultat är uppdaterad med resultaten.

Annars är det mest väntans tider här hemma nu…. Väntan på semester och väntan på kattungar och ännu mer väntan… ;-)

GIC S*Fridalas Piri-Piri, 8/7-11

Det är lite mer än en vecka kvar nu för Piri-Piri… Hon är ordentligt tjock om magen och de märks på henne att hon tycker att det är lite jobbigt nu. Tur att det inte har varit super varmt här de senaste veckorna, hoppas det inte blir för varmt nu den kommande veckan heller för hennes skull.. Hur knäppt det än låter så ska det bli mysigt med småttingar igen ;-))

Också är det en jobb vecka kvar tills semestern börjar!! *längtar* Mannen och Clara börjar sin semester i morgon… Känns som att det kommer bli en vecka nu där klockan går baklänges…

Så har vi lite annat som vi väntar på MEN det får NI vänta på att få veta mer om ;-))

Må så gott vänner :-)

//Petra

Undrar vad som döljer sig där inne.....?! ;-))

S*Cederskogens Izzy Isotop, på sin första utställning :-)

S*Cederskogens Ivar Ilvaite, på utställning i Trelleborg :-)

S*Cederskogens Ida Indium, på sin första utställning ♥