S*Cederskogens Nyhetsdagbok!

Sorg men också mycket glädje....

2010-05-21

2010-05-21

Ny bild på Asta :-)


2010-05-18

Äntligen lite sol över skåne!!! :-))) *underbart*

Här har det varit sorg men också otroligt mycket glädje på sista tiden… Vår härliga IC S*Millenniums Nokia har fått vandra över regnbågsbron :-( Hon har länge brottats med kroniska tandköttsinflammationer och för det besökt djursjukhusets tandläkare flertal tillfälle… Hon har under lång tid stått på höga doser kortison för att hon skulle må bra. Slutligen utvecklade Nokia diabetes och vi fick ta beslutet att släppa taget om henne och låta henne vandra vidare.. Men hon kommer alltid att vara ljust bevarad i våra minnen, R.I.P vår kära lilla Nokia

Men som jag skrev så har vi också haft mycket glädje hos oss :-) En midsommarnattsdröm har gått i uppfyllelse!! :-) Vi är nämligen helt säkra på att Piri-Piri väntar smått med Dakar *lycklig* Och kattungarna beräknas se dagens ljus under just midsommarhelgen *längtar*

Så har vi Asta som väntar smått med Nypon :-) Hon börjar bli riktigt rund om magen nu!! Vi räknar med att kattungarna kommer om lite drygt en vecka! Ska bli såå spännande och se vad som döljer sig där inne :-) Ser så mycket fram emot kattungar i huset igen ;-))

Vi har en utställningshelg i Göteborg/Bohus bakom oss!! Helgen var fantastisk på många vis :-) Vi skulle bara ställa Cicero på söndagen men åkte upp redan på lördags eftermiddagen. Detta mycket för Claras skull då det skulle bli allt för jobbigt för henne och gå upp mitt i natten för att åka så långt och sedan vara på utställning hela dagen. Vi kom till utställningen på lördagen precis till att panelen i kat.2 skulle börja, vi hade på vägen upp fått veta att både S*Cederskogens Dixie Diamant och S*Cederskogens Ebbe Everest var i junior panelen den dagen så det var ju klart roligt att hinna dit och se det. Men att det skulle gå så bra som det gjorde hade vi inte vågat hoppats på!! Dixie blev BIS med 7 av 8 domarröster (varav en från domarelev) WIIIEEE!!!! Helt otrolig känsla!! Vi har inte träffat Dixie sedan hon flyttade till Norge så detta var ett väldigt kärt återseende;-))  

Sen blev tyvärr Clara sjuk tidigt på söndags morgonen med hög feber och kräkningar :-( Stackars liten… Så vi valde att ABSa Cicero så vi kunde åka hem tidigare… Pappa & Clara blev kvar i Stugan medans jag åkte till utställningshallen under förmiddagen. S*Cederskogens Felix Fyllit kom till utställningen med matte Maria för utställningspremiär!! Coolare pojke får man leta efter :-) Han tog det hela med ro och skötte sig fint, han fick en fin bedömning av domaren med resultatet Ex1. I BIVet mötte han Dixie som fick BIV-u/j. Dixie skulle upp till nominering hos Jörgen och där mötte hon samma vita skogis som fick en röst i panelen mot henne på lördagen…. Jörgen valde att nominera den vita skogisen som han också gav sin röst på lördagen ;-)) Hon blev senare också BIS-j *GRATTIS till det* Det gick bra för Ebbe på söndagen också, han var i junior panelen båda dagarna :-) Crille ställdes också båda dagarna och fick sina cert :-) TACK till er som visade era S*Cederskogens katter så fint på utställingen!!!

Här finns några bilder på Felix som är tagna på utställningen.

Redan till helgen bär det av mot utställning! Denna gången i Trelleborg…

Så har Cicero har blivit pappa till en vacker kull med 6 kattungar hos S*Fridalas.

Oj, detta blev lite långt.. Hoppas ni orkade läsa det ändå ;-))

//Petra

 

 S*Cederskogens Asta Ametist 8 veckor dräktig

Astas dotter S*Cederskogens Dixie Diamant