S*Cederskogens Nyhetsdagbok!

D & E kullens namn....

2009-09-15

Namngivningen är klar för båda våra kullar!!

Vi fortsätter på samma sätt som med våra tidigare kullar (förutom ett undantag)dvs alla kattungarna får ett kort tilltalsnamn först och sen ett namn som kan härledas till berg/bergarter, stenar, kristaller, mineraler grundämne eller metaller.

Tanken är ju så klart att vi ska försöka fortsätta med detta även i våra kullar framöver. Tanken är att båda kattungarnas namn ska börjar på samma bokstav, som i A-kullen började båda namnen på A och i B-kullen på B  osv.

Undantaget är att vi väldigt gärna ville att tjejen i vår E-kull skulle heta något med Etna, MEN vi tyckte inte att Etna passade ihop med något annat namn… Men vi tycker Etna passar henne så bra så vi har bestämt oss för att det får bli bara Etna…

 

Denna gången blev det i D-kullen: Dolomit, Diabas, Dynamit & Diamant

Dololmit – är ett mineral. Namnet används även ibland för bergarter såsom dolosten och dolomitmarmor i vilka dolomit är det dominerande mineralet.

Diabas - är en mörk basisk magmatisk bergart.

Dynamit – är ett sprängämne. Nitroglycerin blandat med andra ämnen, bland annat Kiselgur som är en jordart bildar Dynamiten.

Diamant - är en form av kol. Ordet "diamant" kommer från grekiska, adamas (αδάμας), som betyder oövervinnerlig.

 

Och i E-kullen: Eldfell, Everest, Elbrus & Etna

Eldfell - är en vulkan på den isländska ön Heimaey.

Everest - är världens högsta berg.

Elbrus - Det är Europas högsta berg.

Etna – är en vulkan belägen vid Siciliens östra kust i Italien.

 

Allt är bra med kattungarna!! Det börjar bli fart i D-kullens hage nu medans E-kullen fortfarande mest äter och sover MEN det blir det nog snart ändring på ;-))

Imorgon bär det av till Skånes djurpark för mig och Clara. Ska bli härligt!!

Det får bli allt för idag!

//Petra