S*Cederskogens Nyhetsdagbok!

Nytt & uppdaterat i februari...

2017-02-25

2017-02-25

Utställning..

Idag har vi varit på utställning i Kristianstad :-) Med oss hade vi (N)Fodnaheias Keilir som blev International Champion!! Han blev gr4 bästa vuxna hane, förlorade NOM till en vacker tjej och i nomineringen mötte han en vacker MCO som tog det. Vi är så lyckliga för denna underbara kille <3

Vi hade även 3 avkommer som ställdes ut för första gången! Vidar, Viking & Viggo! Alla tre skötte sig superbra och fick fina bedömningar. Vidar blev Ex1, Viking Ex2 med super bedömning och jättetuff konkurrens! Viggo fick Ex1 & BIV :-)) Tusen tack för att ni kom med era grabbar och presenterade dem så fint!!

 

I onsdags fotograferade jag alla fem i Y-kullen, som blev 5 veckor. Sen har tiden inte räckt till att uppdatera med alla utställningsförbredelser.. Men NU finns det 5 veckorsbilder på hela gänget!

Se de här->

Imorgon är det dags för utställning igen :-)


 

2017-02-15

4 veckor..

Syskonen Ymer, Yazzo, Yasmin, Yatzy & Yrsa har blivit 4 veckor! Det händer massor med Y-barnen nu, de upptäcker världen mer för varje dag och iaktar nyfiket allt som händer omkring dem :-) De har fått kläm på att dricka vatten medan maten fortfarande möts med lite mer skeptisk inställning.. Fortfarande är det mammas mat som är bäst <3

Nu finns det nya 4 veckorsbilder på alla fem! Se de här->


 

2017-02-08

VABRUARI...

Just som februari har hunnit börja har förkylningen intagit vårt hus.. Först Hugo och nu kan jag erkänna mig besegrad :-(

Jag har i alla fall orkat fotografera kattungarna som blir 3 veckor idag och lagt ut nya bilder här.. Se bilderna här->

Under helgen som gick hade jag, Clara & Keilir en härlig utställningsdag i Danska Nærum. CH(N)Fodnaheia's Keilir fick sitt CACIB i konkurrens :-) BIVet gick sedan till en vacker vuxen hane som också blev BIS-V hane.

Det får bli allt denna veckan...


 

2017-02-01

Äntligen ny månad...

Ja, så känns det ;-) Nu börjar det märkas på ljuset ute, det är så härligt när dagarna börjar bli längre! Som jag längtar efter våren :-)

Fördelen med vintern är att man får mycket gjort inomhus! För ett tag sedan röjde jag upp och organiserade i källaren bland allt "bra att ha" som samlats där... Då hittade jag bland annat mitt stamnamnsbevis och insåg att det i år är 10-årsjubileum för oss som uppfödare :-) Jösses va åren går fort! 10ÅR....

Så åter till nutid ;-) Y-kullen har hunnit bli 2 veckor och utvecklas massor! De börjar bli riktigt nyfikna på allt som händer utanför bolådans kant nu.

Jag har fotograferat alla fem och uppdaterat med nya bilder här! Se de här->

På söndag ska jag & Clara åka på utställning i Danmark med Keilir. Men innan dess återstår badning och lite packning :-)

Ha en fin vecka!

Åh, förutom 10 år som katteri så firade vi Tennbröllop den 27 januari ♥

Y-kullen 5 veckor

 

S*Cederskogens Ymer

Hane/Male

d0922 - Rödtabby m. vitt

 

S*Cederskogens Yazzo

Hane/Male

d0922 - Rödtabby m. vitt

 

S*Cederskogens Yasmin

Hona/Female

f0922 - Svartsköldpaddtabby m. vitt

 

S*Cederskogens Yatzy

Hona/Female

f0322 - Svartsköldpaddtabby m. vitt

 

S*Cederskogens Yrsa

Hona/Female

f0922 - Svartsköldpaddtabby m. vitt