S*Cederskogens Nyhetsdagbok!

Nytt & uppdaterat i februari & mars...

2016-03-31


2016-03-31

Påsklov :-)

Denna veckan är vi hemma och har påsklov! Kattungarna och vi har njutit av att ha några lata dagar med vackert vårväder. Men i förmiddags var det inte solsken så då fick det bli kattungefotograferande istället. Se dagens bilder här->

Förra veckans äventyr med veterinärbesök gick super smidigt! Alla kattungarna skötte sig exemplariskt under bilfärden och veterinärbesöket

Alla U-barnen växer och utvecklas fint! Lagom till påskhelgen så hade vi första rymningen från hagen. Så nu är hagen borta och det är fritt spelrum i huset för kattungarna.

Det får bli allt för denna gången..

//Petra

Härlig Påskafton nere på Österlen :-)

 

 

 Favorit liggplatsen


 

2016-03-22

Glad Påsk...

Nu står Påskhelgen för dörren och härligt vårfint väder har vi fått :-) Nu vill man bara ut och njuta! Helgen som gått har vi tillbringat mycket ute och fått lite vårfint. Jag & barnen var ute på påskrisjakt i helgen så nu har vi fått lite Påskfint här hemma.

Jag gjorde ett försök till fotografering när Hugo ändå vilade middag i söndags men kattungarna hade inte riktigt samma plan som jag för hur det skulle gå till ;-) Så kvaliten på korten är lite blandad.. Se bilderna här->

Idag ska jag och U-kullen åka på äventyr, idag är det nämnligen dags för deras första vaccination..

Eventuellt kommer det inga 9 veckorsbilder.. Men vi får se hur påskhelgen blir..;-)

Tills vi hörs igen vill vi önskar alla våra besökare en riktigt riktigt Glad Påsk :-)


 

2016-03-14

Vår i luften..

Ja, äntligen lite härlig vår i luften! Nu har man ingen lust att sitta inne vid datorn längre ;-) Nu vill man ut och njuta varenda minut!

I lördags hade vi åter härligt kattungebesök här och nu har alla U-barnen hittat sina nya familjer ♥ Alla hemmen känns verkligen toppenbra!!

I söndags blev U-barnen 7 veckor och nu finns det nya bilder på dem här. Se bilderna här->

//Petra


 

2016-03-06

U-kullen...

Har hunnit bli 6 veckor! Jag har fotograferat hela gänget idag och nu finns det nya bilder på dem. Se bilderna här->

Vi har haft några trevliga kattungebesök här sedan förra veckans uppdatering

Hugo busar med kattungarna & Keilir


 

2016-03-01

Nya bilder..

Nu finns det äntligen nya bilder på U-kullen som har blivit 5 veckor :-) De växer som bara den nu! Alla äter riktig mat nu och har blivit duktiga på att använda toalådan.

Se 5 veckorsbilderna här->

Under helgen så har vi varit på utställning i Kristianstad med Roxie på lördagen och Keilir båda dagarna. På söndagen fick SC S*Cederskogens Crille Crom, DVM från vår uppfödning sitt elfte och sista cert för högsta titlen Supreme Premier!! 

Stort GRATTIS till hans ägare Lill-Britt & Bo-Arne :-) Vi är otroligt stolta & tacksamma för att ni alltid tar så väl hand om honom och för att ni har visat honom hela vägen både till Supreme Champion och Supreme Premier!!! Nu önskar vi Crille många härliga år som penisonär ;-)

 //Petra

 


 

2016-02-22

Sportlov...

U-kullen har blivit 4 veckor och jag har uppdaterat med nya bilder på alla sex idag :-)

Denna vecka har vi sportlov här.. Men även om jag och barnen är ledig denna veckan så när som på onsdagen när jag ska in o jobba, så är det mycket på programmet..

Idag har Clara varit iväg o lekt med en klasskompis under eftermiddagen så jag passade på att fotografera våra U-barn medan Hugo sov middag ;-)

Imorgon står det lekland på programmet :-) Tror nog att båda barnen kommer uppskatta det ;-)

Till helgen är det dags för utställning i Kristianstad! Ska bli skönt att bara ha 15 min till utställningshallen :-)

//Petra

 


 

2016-02-14

3 veckor...

Kattungarna i U-kullen har hunnit bli hela 3 veckor redan :-) De har nu fått komma ner från "barnkammaren" till vardagsrummet. Här nere har de fått en liten hage så de kan börja röra sig utanför bolådan. Några av dem är redan nyfikna på den riktiga maten i mammas matskålar.

Jag har uppdaterat med nya bilder på alla sex idag! Se de här->

Alla sexlingarna har nu också fått sina namn (med reservation för ändringar) ;-) Det var inte helt lätt att hitta namn till alla på U.. Men trots detta ville vi även denna gång hålla fast vid vårt tema att namnge alla efter något som har att göra med stenar, mineraler, grundämne, berg eller vulkaner. Lättare sagt än gjort ;-) Men här är resultatet,

S*Cederskogens Urban UV

Ultraviolett strålning, även känt som UV-strålning och UV-ljus, är elektromagnetisk strålning vars våglängd är kortare än det synliga ljusets.

S*Cederskogens Uras Unzen

Mount Unzen är en aktiv vulkanisk grupp i Japan bestående av flera överlappande stratovulkaner, nära staden Shimabara på ön Kyushu, Japans sydligaste huvudön. Vulkanen var senast aktiv 1990 till 1995.

S*Cederskogens Urax Ural

Uralbergen är en cirka 2 500 kilometer lång bergskedja i Ryssland. Uralbergen utgör också gränsen mellan Europa och Asien.

S*Cederskogens Ullva Uvite

Uvite är en turmalin mineral. Det är ett mineral som finns i kalcium rika bergarter med ökade mängder av boron. Uvite är Trigonala sexkantiga, vilket innebär att den har tre lika långa axlar vid 120 grader, allt är vinkelrät mot dess fjärde som har en annan längd.. Uvite hittades först 1929 i Uva provinsen, Sri Lanka, därav namnet.

S*Cederskogens Ulla Ulexit

Ulexit är ett vattenhaltigt mineral som består av genomskinliga trådar av kristaller. TV-stenar är ulexit där dessa fibrer är parallella. Stenen beter sig då optiskt som en knipe fiberoptik.

S*Cederskogens Ursa Uran

Uran är ett radioaktivt grundämne som tillhör aktiniderna. Uran, som är en metall, har det högsta atomnumret av de naturliga grundämnena.

 


 

2015-02-09

Vilken helg vi har haft!

Under helgen som gick var jag & Keilir på hans första utställning :-) Vi åkte hem med det super fina resultatet Ex1 av 5, BIV-u & Best In Show med 3 av 4 röster!! 

Men bäst av allt var att han skötte sig super fint ♥ Slappnade av i buren och sov.. När han var ute var han avslappnad och kelig. På domarbordet var det mycket att titta på men han hade tid att leka lite :-) Han presenterade sig själv riktigt fint ♥ I panelen tyckte jag verkligen att han glänste, lekte med vippor för fullt och visade upp sig som om han aldrig gjort annat ♥

-Super stolt och glad över vår lilla prins ♥ Eller ja, liten och liten ;-) Han väger nu 3,89kg och är 5 månader :-)

Vår U-kull växer och frodas! I söndags blev de 2 veckor men eftersom jag var iväg på utställning så blev det inga kort då. Idag har jag fotograferat dem och nu finns det nya bilder här! Se dem här->

//Petra