S*Cederskogens Nyhetsdagbok!

Nytt & uppdaterat i december...

2013-12-28


2013-12-28

God Fortsättning...

Önskar vi alla våra besökare! Hoppas ni har haft en härlig och avkopplande julhelg :-) Här hemma har vi tagit det med ro, tror knappt vi var utanför dörren under Juldagen och knappt på Annandagen heller.. Så något spring på mellandagsrea har det inte varit tal om här, ganska skönt faktiskt! Numera har ju flera butiker dessutom webshopar där det också går att mellandagsfynda. Så med handen på hjärtat ska jag ju erkänna att något rea fynd blev det ju trots allt ;-)

Igår blev våra små busungar i P-kullen 4 veckor. Alla blev fotograferade men sen bar det av på kalas så det fanns aldrig tid till uppdatering här på webben. Men nu så finns det nya bilder på alla sex :-) Se de här->

Under julhelgen fick kattungarna en liten hage så de kunde utforska lite mark utanför bolådan. Det var såklart SUPER spännande!! Alla sex har dessutom börjat äta riktig mat nu så vilken dag som helst nu blir det toapremiär.

Vi hörs igen nästa år :-)

//Petra


 

2013-12-22

Nu står Julafton för vår dörr..

och alla klappar är köpta :-) Ikväll blir det paketinslagning & glöggmys efter att Clara har lagt sig..

Bilderna på P-kullen har blivit några dagar försenade då jag i fredagsmorse vaknade med rejäl smärta & frossa = MJÖLKSTOCKNING!! Det sitter i lite fortfarande men det känns ändå bättre.. Man blir rejält trött i kroppen av det så inte mycket som blivit gjort som man tänkt sig denna helgen :-(

Idag har jag i alla fall fotograferat hela P-kullen som hunnit bli 3 v & 2 dagar och uppdaterat med nya bilder här->

Nu har alla fått sina namn med viss reservation för ändringar... ;-)

Nu önskar vi er alla en riktigt God Jul


 

2013-12-13

Natten går tunga fjät...

runt gård och stuva!! Hoppas ni haft en härlig Lucia morgon I morse var vi på Claras dagis där Clara och hennes kompisar bjöd på ett härligt luciatåg med skönsång och mumsig fika :-)

P-kullen blir 2 veckor idag! De är fotograferade och bilderna finns här-> Pojkarnas namn är klara men flickornas funderar vi på tills nästa vecka..;-)

Vår Lucia Clara

Förra helgen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, men vi är ändå tacksamma för att det trots allt gick så bra som det gjorde..

Digitalis blev sjuk så hon fick åka in akut till djursjukhuset. Det visade sig att hon åter drabbats av en livmodersinflammation :-( Tillsammans med veterinären beslutades att en operation skulle vara det bästa för henne. Allt gick bra och dagen efter fick vi hem vår älskade Digitalis igen Hon har återhämtat sig riktigt bra och blir piggare för varje dag :-)

Därmed sätter Digitalis punkt för sin tid som fertil. Vi har mycket i vår uppfödning att tacka denna underbara katt för!! Bland annat så är hennes son Larry pappa till kullen vi har just nu, vilket känns extra bra nu när det blev som det blev :-)  

Digitalis har varit en fantastisk avelshona och har gett oss flera underbara kattungar!! Hos oss är Digitalis mamma till 4 kullar med totalt 18 underbara kattungar, plus 1 kull hos Fridalas med 5 kattungar.

Nu önskar vi henne ett långt och lyckligt liv som kastrat

//Petra

 


 

 

2013-12-06

Brrrr...

Strömlöst, storm, snö och kyla!! Det är resultatet för oss efter ett dygn med Stormen Sven :-( Men nu har vi i alla fall fått ström, telefon, tv & internet tillbaka (strömmen kom redan inatt).. Får väl se om det håller ikväll så vi får se Idol finalen ;-)

Men vi får i alla fall tacka för namninspirationen till vår S-kull.. Får väl bli en Sven Storm ;-) Och kanske en Stina Ström.. hihi :-)

Men för att fotografera små kattungar behövdes ingen TV, telefon eller internet! Så det har jag gjort och som på beställning kom TV, telefon & internet tillbaka lagom tills det var dags för uppladdning på hemsidan :-)

Så nu finns det nya bilder på P-kullen som blivit 1 vecka idag!

Se bilderna Här->

Namnen är nästan klara, men vi suger på den karamellen till nästa vecka... ;-)

Ha en härlig 2:a Advent ♥ 

//Petra