S*Cederskogens Nyhetsdagbok!

Nytt & uppdaterat i september/oktober...

2012-10-25


2012-10-25

Ytterligare en månad har hunnit passera…

Och för att göra en liten summering av tiden så är det 2 månader till julafton och mindre än 1 månad tills vi har kattungar i huset igen :-))  JA, du läste rätt! Ruby är dräktig, så snart får vi små pälstroll igenSe Väntad kull->

Sedan sist jag skrev här har vi varit med Ruby hos vet. Torkel Falk för HCM-undersökning och allt såg finfint ut med hennes hjärta När vi var där tog nyfikenheten över så jag bad Torkel om en liten ”svepning” med ultraljudet över Rubys mage ;-) Å till min stora glädje fick vi se hennes småttingar där inne  *mys* Ska bli spännande och se om antalet stämmer när de anländer..

Jag och Clara har varit på mysigt besök hos Christina S*Lofvens NFO, som har Etna & Larry från vår uppfödning.  Det finns några nya bilder på vackra Larry från det besöket. Se de här->

Annars har det väl inte hänt så mycket på kattfronten sedan sist.. Vi har släppt p-pillerna på Digitalis.. Så nu väntar vi på att hon ska börjar löpa. Sen får vi se om Kalle vet vad han ska göra ;-))

Jag har uppdaterat med lite nya bilder på Kasper & Klas!

Så har vi anmält oss till Ädelkattens utställning den 8-9 december i Göteborg. Ska bli trevligt och komma iväg på utställning igen :-)

Nu i helgen går 2012 års World Winner Show av stapeln nere i Kroatien!! Vi håller alla tummar & tassar för de svenska katterna som finns representerade på utställningen :-)) Och följer med stor spänning livesändningen på nätet under helgen!! Vi hoppas kunna delta på WW'13!!

//Petra

Vackra SC S*Fridalas Nypon

Gretas pappa & Cedrus halvbror :-)

 

 

Två vackra barnbarn hos S*Lofvens NFO

 


2012-09-24

Tiden går...

Då har det hunnit passera två månader sedan jag uppdaterade här senast.. Med det sagt kan man ju bara konstatera att tiden går fort när man har kul :-)

Vi har bland annat hunnit ha fyraårs kalas för vår dotter Clara! Och ännu en gång förundras man över hur fort tiden går.. FYRA ÅR!?! Det är verkligen ingen klyscha att tiden går fort när man fått barn, FÖR DET GÖR DEN ;-)

För er som följt med ett tag så vet ni ju att jag i för ett tag sedan opererade mina ögon för att slippa använda glasögon. För några veckor sedan var jag på 6 månaders kontroll och allt så super fint ut! Ögonläkaren konstaterade att jag ser som en falk. Samt att hon knappt kunde se att mina ögon har blivit opererade med hjälp av alla sina fina instrument. Själv är jag inte annat än helnöjd!! Och även om det låter som en tv-reklam kan jag inte säga annat än att detta är något av det bästa som jag gjort!! Och har du funderat på detta kan jag bara säga: GÖR DET! Du kommer inte att ångra dig :-)

Nog om mig ;-) På kattfronten har det hänt lite också.. Vi har hunnit med några utställningar sedan sist! Under augusti deltog vi på utställning i Danska Dragör. Ruby fick sista certet för International Champion, blev BIV & NOM i tuff konkurrens! Med på utställningen fanns också S*Cederskogens Crille Crom som hade en toppendag med CACS, BIV & NOM.. Sen blev det oavgjort i panelen mellan honom & Farion, skiljedomaren la sin röst på vackra Farion som blev BIS. Med på utställningen fanns också S*Cederskogens Ebbe Everest som blev Grand International Premier & nom!! Grattis Lena :-) & stort TACK för att du visar han så fint!

Resultatsidan & Titelsidan är uppdaterade!

Under augusti var vi också på utställning i Helsingborg, med oss hade vi Ruby & Digitalis Härligt att visa upp den ”gamla” lite då och då, hon tycker ju att det är SÅ roligt att få följa med på utställning ibland :-) Sen kan man ju verkligen säga att Digitalis gjorde come back med bravur och jag kan lova att hon njöt av varje sekund i rampljuset!! Hon fick en kanon bedömning, blev BIV-T, NOM, BIS-vuxen hona plus Best Of the Best!!!! Wiiiieee!! Vilken dag det blev.. Ruby fick en jättefin bedömning och sitt först cert för GIC och BIV :-)) Med på utställningen fanns också Hekla som fick cert, BIV & NOM, Crille som blev Ex2, Ebbe som blev Ex2, Larry som blev Ex2 & Liston som blev Ex1 :-) Tack för att ni alltid visar era katter så fint på utställningarna & tar så väl hand om dem ♥♥

Annat nytt på kattfronten är att Ruby nu har varit iväg på dejt.. Ännu är det för tidigt att säga något om hurvida hon är dräktig eller ej. Så vi får hålla oss till tåls några veckor till. Men vi hoppas, hoppas att de har lyckats :-) Se planer->

Under helgen så var vi på mysigt besök hos Kaxe och hans familj  Han har blivit en vacker skogis kille Självklart hade jag med mig kameran så det finns några nya bilder på Kaxe här på hemsidan! Se de här-> TACK för en mysig eftermiddag :-))

Ha det bäst

Kram Petra

 

Kaxe 9 månader